3 jongeren gewond bij vechtpartijen in Merchtem

Het was donderdag in de vooravond onrustig in het centrum van Merchtem. Twee groepen jongeren zochten elkaar steeds op en gingen op de vuist. De politie moest verschillende keren tussenbeide komen. Drie jongeren zijn naar het ziekenhuis gebracht met verwondingen.

Rond de kerk en aan de bushalte in het centrum van Merchtem was het donderdag erg onrustig tussen twee groepen hangjongeren. Het draaide verschillende keren uit op uitdagen, treiteren en kleine vechtpartijen. Eén van de jongeren zou een mes hebben bovengehaald. Enkele jongeren liepen snijwonden op. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht, ze zijn lichtgewond. 

We weten om welke jongeren het gaat, ze komen uit Merchtem en omgeving. Ze waren al bekend en gaan het opnieuw mogen uitleggen, thuis en bij de politie.

Commissaris Politiezone Amow, Fred Scrayen

De politie neemt de zaak ernstig zegt commissaris Fred Scrayen: "De jongeren stonden zomaar op straat te vechten en uit te dagen in volle centrum op de openbare weg. Er zou ook een mes zijn bovengehaald, een paar jongeren hebben snijwonden. Dat mes is blijkbaar van kamp verwisseld en is nu spoorloos. We weten perfect om wie het gaat en er staat hen het één en ander te wachten."

Meest gelezen