Actrice Alice Toen (96) stelt ouderen gerust in filmpje voor vaccinatiecentrum: "Leve het vaccin, prik prik hoera!"

Ereburger van Dilbeek en actrice Alice Toen (96) schittert in het promotiefilmpje van het vaccinatiecentrum voor de inwoners van Dilbeek en Ternat. In de video geeft de actrice een rondleiding in het centrum en legt ze uit hoe een vaccinatie in z'n werk gaat. Ook laat ze zichzelf met veel enthousiasme voor de camera vaccineren.

"Ik heb een heel goed gevoel overgehouden aan mijn bezoek aan het vaccinatiecentrum", vertelt Alice Toen aan Radio 2 Vlaams-Brabant. "Overal staan stewards je op te wachten, je wordt steeds verteld wat de volgende stap is. Je moet er niet slim voor zijn, je wordt heel goed begeleid. En het is veilig, de afstanden worden gerespecteerd. Het is niks om bang voor te zijn."

Het doel van het promotiefilmpje voor het vaccinatiecentrum Dilbeek-Ternat is om  oudere en minder mobiele inwoners gerust te stellen. "Je kan gaan zitten tijdens het wachten, er staan stoelen. Mensen die minder goed te been zijn, mogen bovendien iemand meenemen om hen te begeleiden of kunnen daar om hulp vragen", legt de 96-jarige Toen uit. "Ik zeg altijd: wat je zelf kan doen, doe je zelf en als je hulp nodig hebt, vraag je het."

"Ja zeker, laat maar komen"

Alice Toen had naar eigen zeggen geen twijfels over haar vaccinatie. "Ik zat echt te wachten tot het zou gebeuren. Toen de burgemeester van Dilbeek, Willy Segers (N-VA), mij opbelde om te vragen of ik een filmpje wilde opnemen, was ik blij. Ik zei "ja zeker, laat maar komen"."

"Van de prik voel je absoluut niks", vertelt Toen. "Voor je 't weet, ben je klaar. Dan moet je nog even in een rustruimte wachten , om te kijken of er geen nevenverschijnselen zijn. Maar dat was niet het geval. Ik zou zeggen aan de mensen: Leve het vaccin, prik prik hoera!"

Uikijken naar betere tijden

Alice kijkt zelf uit naar het moment waarop ze weer een koffietje kan gaan drinken en een stukje taart kan eten. Maar tot dan leeft ze volgens haar eigen goede raad: "Je moet genieten van de kleine dingen die nog kunnen, je moet je focussen op wat wel nog kan, het is niet leuk om de hele dag alleen te zitten, maar kom, de goeie momenten zijn er ook en die moet je koesteren."

Bekijk hier het promofilmpje:

Meest gelezen