Antwerpse Bourlaschouwburg bereidt zich voor op heropening

In de Bourlaschouwburg in Antwerpen bereiden ze zich volop voor om opnieuw open te gaan. Als de coronacijfers de goede richting opgaan, kunnen vanaf 1 april culturele evenementen buiten met maximaal 50 mensen weer doorgaan. Voor initiatieven binnen hebben de cultuurhuizen hun hoop gesteld op 1 mei. "We hopen na het volgende overlegcomité eindelijk perspectief te krijgen", zegt technisch directeur Diederik Hoppenbrouwers op Radio 2 Antwerpen.

Er is opnieuw leven in de Bourlaschouwburg van Antwerpen. Na maandenlang stilliggen, wordt er nu weer druk gerepeteerd. "Eigenlijk hebben we nooit echt volledig stilgelegen, want er is hard gewerkt om de zaal coronaveilig te maken. We hebben de volledig parterre verbouwd. Er zijn rijen met stoelen weggehaald, en vervangen door zeteltjes die in 'bubbels' van twee worden gezet. Op die manier kan iedereen op een veilige manier van onze voorstellingen genieten", zegt Hoppenbrouwers.

Zelfs als we maar voor 50 of 100 mensen mogen spelen, zullen we dat doen

Diederik Hoppenbrouwers, technisch directeur Bourla

Maar ze hebben in de Bourlaschouwburg het spelen wel echt gemist: "We hopen dat we na het volgende overlegcomité een datum krijgen om te heropenen, én dat we ook een aantal toeschouwers mogen toelaten dat rekening houdt met de grootte van onze zaal. Maar zelfs als we voor 50 of 100 mensen mogen spelen, zullen we dat doen. Dat is absoluut niet rendabel, maar we willen mensen weer laten genieten van een avond cultuur", klinkt het bij de Bourla.

Het volledige (en voorlopige) programma van het Toneelhuis vind je hier.

Meest gelezen