De backstage parking van De Studio ligt na elke drukke dag vol urine.

"De Studio is het gezeik beu": cultuurhuis in Antwerpen klaagt wildplassen en gebrek aan openbare toiletten aan

Cultuurhuis De Studio in Antwerpen klaagt het wildplassen in de stad aan. Hun parking is de laatste tijd steeds meer op een toilet gaan lijken. Zeker nu de horeca gesloten is, blijkt er een gebrek aan openbare toiletten. "Onze backstage parking wordt geteisterd door wildplassers en de urinegeur domineert de buurt. We doen vooral een oproep aan de stad om daar iets aan te doen", zegt Ilja Antonneau van De Studio op Radio 2 Antwerpen.

Niet alleen in de natuur, maar ook in de stad is er tegenwoordig meer overlast van wildplassers. Dat klaagt De Studio aan, een cultuurhuis aan het Mechelseplein in Antwerpen. "De Studio is het gezeik beu", laat de organisatie bij wijze van kwinkslag weten. 

De parking van De Studio is de laatste tijd steeds meer gaan lijken op een openbaar toilet. "Elke drukke dag in de stad wordt er overal op straat gedronken en merken we keer op keer dat onze backstage parking geteisterd wordt door wildplassers. De plasjes pis en de zeer onaangename urinegeur domineren dan de buurt en onze parking. Het is een beeld dat we sinds corona op en rond alle pleinen in Antwerpen opmerken", vertelt woordvoerder Ilja Antonneau op Radio 2 Antwerpen.

De urinegeur domineert de buurt en onze parking, want waar moet een mens in een stad nog heen met een volle blaas?

Ilja Antonneau van De Studio

Te weinig openbare toiletten

Volgens de organisatie is het wildplassen niet onlogisch. Wel vindt ze dat er iets aan moet gebeuren. "Het is geen rechtstreeks verwijt naar de mensen toe, want waar moet een mens in een stad nog heen met een volle blaas? Een openbaar toilet is er zoals een oase in de woestijn. We begrijpen dus dat zulke dingen gebeuren. Het is vooral een oproep naar de stad toe om er iets aan te doen", zegt Antonneau. 

De Studio stelt voor dat er meer openbare toiletten komen in de stad, vooral nu de cafés en restaurants gesloten zijn. "En misschien voel je de nattigheid al: mochten de terrassen weer kunnen openen, dan kan iedereen op een veilige manier binnen gaan plassen", besluit Antonneau.

Meest gelezen