Kruisem subsidieert ook de afgelaste Gulden Eifeesten: "de machine moet blijven draaien"

Dit jaar komt er alleen een online versie van de Gulden Eifeesten in Kruishoutem. Maar ook de editie van volgend jaar, hopelijk mèt verkiezing van een echte eikoningin, moet ook worden voorbereid. Dus stopt de gemeente ook dit jaar de organisatie 35.000 euro toe.

Het bedrag is even hoog als in de jaren met volledige Gulden Eifeesten. Dat is een evenement rond Pasen dat 5 dagen duurt met als hoogtepunt de verkiezing van de eikoningin en de eiboer. Vorig jaar vielen de Gouden Eifeesten in het water door corona, dit jaar komt er een online-versie. Onder meer met een dj-wedstrijd, een quiz en zelfs een digitale eiworp.

Maar ook aan de eifeesten van 2022 wordt gewerkt. "En ook daarvoor dient de toelage", zegt burgemeester Joop Verzele (CD&V). "Ook daarin blijven we investeren: het zoeken naar kandidaten, de dansjes aanleren,  de voorselecties, de bedrijfsbezoeken... Naast de feesten zelf, zitten we met een machine die een gans jaar doordraait."

kasto80

Meest gelezen