ESA

ESA zoekt samen met Film Fest Gent naar scenarioschrijvers voor ruimtefilms

Het Gentse filmfestival en de ESA zoeken samen scenarioschrijvers die een ruimtefilm willen maken. Kandidaten kunnen zich nu al melden. 12 inzendingen zullen dan elk 5.000 euro krijgen om hun idee verder uit te werken. Drie films zullen ook echt gemaakt worden. Esa werkt ook nog met vijf andere filmfestivals samen.

De ESA New Worlds Film competition is een scenariowedstrijd voor kortfilms rond ruimteverkenning die georganiseerd wordt door het Europese Ruimte Agentschap (ESA). Dat werkt daarvoor samen met zes filmfestivals in Europa, waaronder dus ook het Film Fest Gent. Kandidaten kunnen hun voorstel indienen voor een kortfilm en daarbij moeten ze kiezen uit drie categorieën: animatie, documentaire en fictie. 12 onder hen zullen 5.000 euro krijgen om hun idee verder uit te werken. 

Steun van Esa

De 12 uitverkorenen (vier in elk van de drie categorieën) zullen ook toegang krijgen tot de specialisten van ESA om hun scenario verder uit te werken. Zo kunnen ze checken of zaken ook echt zo gebeuren in de ruimte. Al mogen ze ook hun wildste fantasieën uitwerken. Esa is volop bezig met ruimteprogramma's die tot de verbeelding spreken, zoals bemande missies naar Mars of een permanent maanstation. Het hoopt dat die echte missies inspirerend kunnen werken.

Binnen elk van de drie categorieën zal telkens 1 project voldoende middelen krijgen om helemaal uitgewerkt te worden tot een kortfilm. De ESA hoopt zo veel interessantere films te krijgen dan als ze zelf een (promo)film maken rond hun missies. De jury die de scenario's moet beoordelen, wordt samengesteld door de filmfestivals die met ESA samenwerken. Naast Film Fest Gent zijn dat AFO International Festival of Science Documentary Films, Kurzfilm Festival Hamburg, Kaboom Animation Festival 2021 met Anima 2021, Docville International Documentary Film Festival 2021.

Deadline voor indienen van de projecten bij Film Fest Gent: 31 juli.
Website waarop esa de wedstrijd lanceert: https://newworlds.esa.int/

kasto80

Meest gelezen