Markant vzw

Femke Helon uit Zele is vrouwelijke onderneemster van het jaar: “Er mogen nog meer vrouwelijke rolmodellen komen om vrouwen te inspireren”

Femke Helon van 3Motion uit Zele mag zich voortaan 'vrouwelijke ondernemer van het jaar' noemen. Gisteren won ze de jaarlijkse wedstrijd 'WOMED Award' (Women in Enterprise and Development) van Markant vzw, UNIZO en het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen.

Het productiebedrijf van Femke Helon, 3Motion is gespecialiseerd in visuele communicatie. “Wij doen alles wat met reclame en visuals te maken heeft. Van grafisch ontwerp tot productie en installatie bij onze klanten. Je kan ons werk terugvinden in supermarkten. Wij werken voor de grootste retailers in België. Wij zorgen voor de winkelaankleding, promoacties, maar ook sfeerbeelden in de winkels. 

Corona betekende ook voor haar bedrijf een uitdaging.  Door de pandemie waren heel wat evenementen en beurzen afgelast. “We hebben in een aantal dagen een nieuwe gamma gemaakt, covid gerelateerd natuurlijk, om onze klanten op die manier te kunnen helpen. Dat was echt een succes!

Ik was op dat moment naar het podium aan het stappen, dus ik heb net gemist waarom ze voor mij kozen

Femke Helon

Weet eigenlijk niet waarom jury mij koos

Het antwoord op de vraag waarom de jury haar koos als onderneemster van het jaar moet ze schuldig blijven: “Ik was op dat moment naar het podium aan het stappen, dus ik heb net gemist waarom ze voor mij kozen”, lacht Helon. “Maar ik ga er toch wel vanuit dat ze voor mij gekozen hebben, door de innovatie, groei, en duurzaamheid. Dat zijn toch wel de pijlers die bij ons heel belangrijk zijn". 

Er zijn al heel wat vrouwelijke ondernemers, maar dat mag zeker nog extra in de spotlights gezet worden. "Er mogen ook nog meer vrouwelijke rolmodellen komen om vrouwen te inspireren. "

kasto80

Meest gelezen