Vraag van Flor (11) uit Westmeerbeek duikt op in speech premier De Croo: "Dit is zo zot, ik was aan het flippen"

"Beste premier, zal ik op bosklassen kunnen gaan?" Die simpele vraag stuurde de elfjarige Flor Tops uit Westmeerbeek in een brief naar Wetstraat 16. "Het is zo zot. Gisteren had premier De Croo het over mijn vraag in zijn speech", zegt Flor op Radio 2 Antwerpen.

De elfjarige Flor Tops uit Westmeerbeek schrok zich een hoedje gisteravond. Zijn vraag of hij op bosklassen kon gaan, dook plots op in de speech van Alexander De Croo. "Ik wist niet wat ik moest zeggen. Ik was aan het flippen, het was echt heel zot", vertelt Flor in "Start je Dag". Een aantal dagen geleden verstuurde Flor een handgeschreven brief naar Wetstraat 16. "Zonder tekeningen of zo, een gewone saaie brief. Ik wilde weten of we in mei op bosklassen naar Durbuy kunnen gaan. Blijkbaar heeft de premier die brief gelezen." 

Ik was aan het flippen toen ik zag dat premier De Croo mijn vraag over de bosklassen vernoemde

Flor Tops

Premier aan het lijntje

Naar eigen zeggen was het voor Flor "nog zotter" dat de premier hem gisteren ook persoonlijk opbelde. "Ik was aan het tennissen toen de woordvoerder van Alexander De Croo mijn papa opbelde. De eerste minister zou me rond half zeven terugbellen. Ik geloofde het eigenlijk niet toen mijn papa het vertelde", zegt Flor. "Maar om half zeven kreeg ik echt telefoon van de premier. Hij feliciteerde me met de brief en vroeg of hij het erover mocht hebben in zijn speech."

Is Flor uiteindelijk gerustgesteld door het antwoord van de premier? "Nog niet helemaal. Maar de kans is toch redelijk groot dat we kunnen gaan met het zesde leerjaar van mijn basisschool De Schatkist." Flor weet alvast waar hij het vandaag op de speelplaats over kan hebben. "Al mijn klasgenoten weten intussen dat de premier het over onze bosklassen had", besluit hij op Radio 2.


Bekijk de videoboodschap van premier Alexander De Croo: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen