Gemeentebestuur Rijkevorsel roept op om zieke gitarist Golden Earring te steunen: "Zet je raam open en zing mee met Radar Love"

De gemeente Rijkevorsel wil George Kooymans, de gitarist van Golden Earring die in de gemeente woont, een hart onder de riem steken. Kooymans lijdt aan de zenuw-spierziekte ALS en kan niet meer optreden. Schepen Karl Geens deed vanmorgen in Start Je Dag een oproep: "We vragen de inwoners van Rijkevorsel om hun ramen open te zetten en luid mee te zingen met het nummer Radar Love." Die hit wordt om 17.15 uur als eerbetoon op heel wat radiozenders gespeeld in Nederland en België, ook in Spits op Radio 2. Ook de brandweer van Rijkevorsel deed mee. Kooymans sponsorde hen ooit.

"George Kooymans is een graag geziene gast in ons dorp", vertelt schepen voor Cultuur Karl Geens (N-VA). "Hij woont al sinds 1975 in Rijkevorsel. Het minste dat we kunnen doen is hem eren door allemaal keihard mee te brullen met dat fantastische nummer." 

De hit Radar Love van Golden Earring wordt vandaag op de 73e verjaardag van Kooymans op heel wat Nederlandse en Belgische radiozenders gespeeld als eerbetoon aan de getroffen muzikant. Dat gebeurt om 17.15 uur. De schepen roept iedereen in de Rijkevorsel daarom op om ramen en deuren open te zetten en mee te zingen als steun. 

Het minste dat we kunnen doen om Kooymans te eren, is met heel Rijkevorsel het nummer Radar Love keihard meebrullen

Karl Geens (N-VA), schepen voor Cultuur Rijkevorsel

Bij de brandweer van Rijkevorsel valt die oproep alvast niet in dovemansoren. Zij hebben ooit geld gekregen van Kooymans. "Hij zei dat hij voor ons iets speciaals wilde doen", vertelt brandweerluitenant Dave De Keyser. "We hebben dan een nieuwe lans kunnen kopen en we hebben die dan ook Georgeke gedoopt." Zo'n lans dient om wegen proper te maken na bijvoorbeeld een ladingverlies. 

Vorige maand kondigde Golden Earring aan dat Kooymans ziek was en dat de band daarom na meer dan 50 jaar stopt. Fans riepen daarop op om Radar Love op alle radiozenders af te spelen om 17.15 uur. 

Meest gelezen