Frankrijk in shock na dood van gepest tienermeisje dat door klasgenoten in de Seine werd gegooid

In Frankrijk heeft de tragische dood van een tienermeisje dat door twee klasgenoten in de Seine was gegooid een schokgolf veroorzaakt. De verdachten, een jongen en een meisje van 15 jaar, worden beschuldigd van moord. De moeder van de jongen is haar zoon zelf gaan aangeven bij de politie.  

Het lichaam van de 14-jarige Alisha werd maandagavond gevonden in de Seine bij Argenteuil, een voorstad van Parijs. Enkele uren later werden een jongen en een meisje, beiden 15 jaar en klasgenoten van het slachtoffer, opgepakt door de politie.

Het lichaam van het slachtoffer was erg toegetakeld. Ze zou door de verdachten zijn meegelokt naar een plek onder een viaduct boven de Seine. Daar zou ze door de jongen zijn geslagen en geschopt. Ze zou nog bij bewustzijn zijn geweest toen de jongen en het meisje haar in de Seine gooiden. 

(lees door onder de foto)

AFP or licensors

Het meisje werd eerder al gepest op school en zou van de verdachten doodsbedreigingen hebben gekregen, vertelt haar moeder. Met de jongen die nu wordt verdacht, had ze een korte relatie gehad. Begin deze maand had hij intieme foto's van haar verspreid op de sociale media. Toen dat aan het licht was gekomen, was hij samen met de mede-verdachte enkele dagen van school gestuurd. Beide verdachten hadden daarna sms'jes uitgewisseld waarin werd gesuggereerd dat ze het slachtoffer iets wilden aandoen. 

Moeder verdachte heeft zoon aangegeven

Het lichaam van het 14-jarige meisje werd gevonden nadat de moeder van de verdachte jongen naar de politie was gestapt. Haar zoon was met bebloede kleren en een verward verhaal thuisgekomen. 

"Ik had nooit gedacht dat ik mijn zoon zou aangeven voor zo een misdaad", zegt de ontstelde moeder. "Ik ben er kapot van voor haar ouders, voor wat dat meisje is aangedaan. Ik ben er ook kapot van voor mijn zoon, want ik weet niet wat er van hem gaat terechtkomen, hij is nog zo jong."

Bekijk hier de beelden en de getuigenis van de moeder (de tekst gaat hieronder door):

Videospeler inladen...

De jongen en het meisje riskeren een gevangenisstraf van twintig jaar. Volgens de procureur toonden ze tijdens een eerste verhoor niet meteen berouw. De familie van het slachtoffer heeft opgeroepen om dit weekend  een gedenkmars voor Alisha te houden.

De Franse regering noemt de dood van het meisje "enorm tragisch". "We kunnen niet toestaan dat dit soort geweld alledaags wordt", reageerde een regeringswoordvoerder.

Meest gelezen