Nakende opening van nieuw Albert Heijn-warenhuis in Merchtem zorgt voor gevaarlijke verkeerssituaties: "Er zal beboet worden"

De werken aan een nieuwe Albert Heijn in Merchtem leiden tot gevaarlijke verkeerssituaties. De winkel ligt vlakbij twee scholen.  Grote vrachtwagens rijden er op de smalle wegen rond de werf en brengen andere weggebruikers in gevaar. Burgemeester Maarten Mast (Lijst 1785) heeft er genoeg van en waarschuwt de winkel en onderaannemers. 

De nieuwe Albert Heijn aan de Dendermondestraat doet heel wat stof opwaaien in Merchtem.  De winkel gaat op 17 maart open maar om alles klaar te krijgen is er momenteel heel veel verkeer rond de winkel. Er zijn ook veel meldingen van wildparkeren. 

Industrieterrein

Burgemeester Maarten Mast is niet tevreden met de situatie. "De omgeving is onveilig. Niet alleen de scholen, maar ook de gemeenschapswachten hebben me er al op gewezen. Die zijn nu altijd ter plaatse en de politie komt ook geregeld langs", vertelt de burgemeester.  

Ondertussen zijn er al afspraken gemaakt met Albert Heijn. "De politie heeft afgesproken met de winkel dat wanneer er een vrachtwagen inrijdt, de anderen moeten wachten in het industriepark Dooren." De burgemeester benadrukt dat het niet enkel bij waarschuwingen blijft. "Ik heb uitdrukkelijk gevraagd om boetes uit te schrijven. We kunnen die onveilige situatie niet dulden."

“We hebben al met de onderaannemers gesproken en hen erop gewezen dat het veiliger moet", zegt projectontwikkelaar Dimitri Sarens.  Er zijn ondertussen al enkele maatregelen genomen om de veiligheid te verbeteren. "Inmiddels is er meer plaats gemaakt op de werf en we vragen de onderaannemers om verderop te parkeren. We willen uiteraard ook niet dat er iets zou gebeuren," aldus Sarens.

Meest gelezen