Homohaat in Leuven: huis van een koppel beklad met slogans

In Leuven is het huis van een homokoppel besmeurd met slogans die verwijzen naar pedofilie en homohaat. De bewoners zijn erg geschrokken omdat ze geen idee hebben van wie dit zou kunnen gedaan hebben. Ze hebben bij de politie een klacht ingediend. 

Net nu er zoveel te doen is rond de dood van David - de man uit Beveren die vermoord is, mogelijk uit homohaat - wordt in Leuven een huis beklad van een homokoppel. Politicus en Leuvenaar Lorin Parys kent de slachtoffers en begrijpt niet dat zoiets net nu gebeurt. Hij doet het verhaal: "Een kennis van mij uit Leuven werd vanmorgen wakker en zag dat de gevel van zijn huis beklad was met het woord "pedofiel", en op zijn deur staat "I like young Boys". Die kennis van mij woont daar samen met zijn vriend."

Je zou denken dat je als homohater net nu in je grot zou kruipen

"Je zou denken dat door wat er in Beveren is gebeurd met David, je als homohater in je grot zou kruipen", zegt Parys. "Maar blijkbaar zijn sommige mensen nu net aangemoedigd om tot actie over te gaan. De mensen die daar wonen, hebben er ook geen idee van wie dit gedaan heeft, want zij komen met iedereen goed overeen. Dit maakt het eens zo beangstigend. Maar ze hebben een klacht ingediend bij de politie."

Idiote overtuigingen

"We moeten samen een vuist maken tegen dit soort idiote overtuigingen. We moeten beseffen dat dit ook in Leuven gebeurt, en ik vermoed meer dan we denken. Een paar maanden geleden nog was er een incident aan Hal 5, waarbij een jongen in mekaar werd geslagen door jongeren die alles filmden, terwijl ze hem ervan beschuldigden homo te zijn."

Meest gelezen