Radio 2

Kleinkinderen nemen verrassingslied op voor 85ste verjaardag van oma: "Als we jou zien, zijn we niet meer bij te sturen"

De kleinkinderen van Francine Defoirdt uit Beveren-Leie bij Waregem hebben hun oma verrast met een liedje dat ze speciaal voor haar 85ste verjaardag hebben opgenomen. Francine is in de wolken met de cover van "Anne" van Clouseau. "Het is altijd mooi als ze zelf iets maken, hé", zegt ze aan Radio 2 West-Vlaanderen.

Door de coronacrisis is er geen groot feest mogelijk voor de 85ste verjaardag van Francine, maar dat kon de kleinkinderen niet stoppen. Ze richtten een groepje op: "Red oma haar verjaardag". Trien De Smet, één van de kleinkinderen: "Met de hulp van de hele familie en enkele vrienden hebben we een bewerkte versie van "Anne" van Clouseau gezongen en opgenomen in een studio. We hebben de clip op YouTube gezet."

(Lees voort onder de foto)

Radio 2

In primeur

Tijdens Start Je Dag op Radio 2 West-Vlaanderen hoorde oma Francine voor het eerst het liedje van haar kleinkinderen. Ze was in de wolken. "Het is altijd mooi als ze zelf iets maken. Het wordt een verjaardagsfeest dat 4 dagen zal duren. Ik ben op mijn gemak, want ik moet niet koken in het weekend."

Dat het een feest van 4 dagen wordt, heeft Francine ook aan haar familie te danken. Trien: "We hebben aan haar huis een versierde tent gezet. Daar kan ze op een coronaveilige manier één bezoeker per keer ontvangen. De tent staat er tot zondag."

Bekijk hieronder de videoclip:

Meest gelezen