Avalon All rights reserved.

Na het interview met Harry en Meghan: klein Zwitsers bedrijf wordt overspoeld met vragen over bril van Oprah

Na het interview met prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle wordt een klein Zwitsers bedrijf overspoeld met vragen. De reden? Het bedrijf maakte de (grote) bril van interviewster Oprah Winfrey. "Ik ben een beetje verrast door de reacties", vertelt oprichter Sven Götti aan persagentschap AFP. 

Al 50 miljoen mensen wereldwijd keken naar het - nu al beruchte - interview dat Oprah Winfrey had met de Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle. 

Maar niet alleen de uitspraken van het koppel vielen op, ook de bril van interviewster Oprah Winfrey. Het Zwitserse bedrijf Götti, dat de bril maakte, wordt sinds het interview naar eigen zeggen overspoeld met vragen. 

"Ik ben een beetje verrast door de reactie", vertelt Sven Götti aan AFP. "Ze heeft onze monturen al eerder gedragen in andere interviews, met Barack Obama, Lady Gaga en Dolly Parton. Maar sinds dit legendarische interview komt de belangstelling van overal."

Ze heeft onze monturen al eerder gedragen in andere interviews, met Barack Obama, Lady Gaga en Dolly Parton

Sven Götti

Götti is gevestigd in Wädenswil, een stadje in het Zwitserse kanton Zürich. Het bedrijf werd in 1993 opgericht door Sven Götti. Een bril van Götti kost gemiddeld 400 euro. De bril van Oprah - de OR02 - werd speciaal voor de televisielegende op maat gemaakt, nadat hij haar ontmoet had. "Ik had twee verschillende brillen voor haar gemaakt. Maar toen ze ze zag, wist ze niet welke ze moest kiezen. Ze koos ze uiteindelijk allebei." Sindsdien heeft de 67-jarige Winfrey al 20 brillen van Götti. 

Meest gelezen