Poetsbedrijf ISS belooft compensaties voor personeel dat bij Universiteit Antwerpen werkt

Schoonmaakbedrijf ISS, dat sinds kort instaat voor het onderhoud op de Universiteit Antwerpen, belooft compensaties voor het poetspersoneel daar. De afgelopen weken was commotie ontstaan over het nieuwe contract voor de schoonmaak dat de universiteit had afgesloten. Dat is goedkoper dan het vorige, maar zou nadelig zijn voor het personeel.

Het nieuwe contract dat de UA afsloot met ISS om zijn gebouwen proper te houden, is 20 procent goedkoper dan het vorige. Voor het schoonmaakpersoneel zou het betekenen dat ze minder uren krijgen om hetzelfde werk te doen en dus ook minder betaald worden. De afgelopen week is daar tegen geprotesteerd door studenten en personeel van de universiteit. 

ISS zegt nu dat het er alles zal aan doen om zijn werknemers extra uren te geven bij bedrijven in de buurt. Als dat niet meteen lukt, dan wordt het loonverlies gecompenseerd via een sociaal fonds.

Meest gelezen