Radio 2

Na hevige rukwind kwam dak van school in Roeselare los: "We hebben geluk gehad"

Door een zware windstoot kwam het dak van een gebouw van de school Barnum in Roeselare los. Het gevaarte, zowat een derde van een voetbalterrein groot, hangt als een lappendeken langs het gebouw. De rand van het losgekomen dak botste op de speelplaats op een plek waar tijdens pauzes altijd leerlingen staan te praten. "Wat een geluk dat het niet een uur eerder of een kwartier later is gebeurd", zegt de opgeluchte directeur Serge Verlinde.

Directeur Serge Verlinde kon vanuit zijn bureau eerst niet zien hoe erg het was. "Ik dacht eerst dat er alleen maar een stukje isolatiemateriaal was losgerukt. Enkele seconden later hoorden we gerommel. Toen belde een leerkracht me van aan de overkant op. Daar hadden ze wel zicht op het losgekomen dak."

Bekijk hieronder de beelden. De tekst gaat daaronder voort. 

Videospeler inladen...

Geen paniek

Er was geen speeltijd op het moment van het ongeval en er stond niemand op de koer. Directeur Verlinde: "Een deel van de leerlingen heeft het zien gebeuren. Maar er is op geen enkel moment paniek geweest. De brandweer bevestigt ons dat de situatie nu veilig is. Er is geen direct gevaar. We hebben wel enkele lokalen, zoals de studiezaal en het internaat, afgesloten voor de veiligheid. Maar de lessen voor onze 400 leerlingen kunnen gewoon doorgaan. We hebben gewoon wat lokalen moeten herschikken, maar dat is het minste."

Het dak was nog maar enkele jaren geleden vernieuwd. "Volgens de eerste vaststellingen is boven nog alles dicht, want er ligt nog een onderlaag op het gebouw. Maar we weten niet hoe water- en winddicht dat is. We hebben de aannemer die het dak geplaatst heeft, gecontacteerd om het gevaarte te komen wegnemen en het dak te herstellen."

Bekijk hieronder de beelden van het losgerukte dak:

Meest gelezen