Sint-Pieters-Leeuw herdenkt vermoorde kraanman David met regenboogzebrapad

De gemeente Sint-Pieters-Leeuw laat een regenboogzebrapad schilderen aan het Koning Albertplein ter nagedachtenis van de 42-jarige David. Hij werd afgelopen weekend vermoord in een park in Beveren. Vlak voor zijn dood was David aan het werk als kraanman bij de heraanleg van het plein.

De moord op de 42-jarige homoseksuele man is mogelijk geïnspireerd vanuit homohaat, al staat dat nog zeker niet vast. Met het zebrapad wil het gemeentebestuur zinloos geweld aanklagen en haar steun betuigen aan de volledige LGBTQI+ gemeenschap. "We zullen binnenkort contact opnemen met de familie van David. We willen immers ook rekening houden met hun gevoelens en wensen", vertelt burgemeester Jan Desmeth (N-VA). "Het voelt een beetje aan dat “onze” kraanman het slachtoffer van dit zinloze geweld is geworden.”

Regenboogvlag

Intussen wappert - net als op heel wat andere plekken in ons land - de regenboogvlag aan het gemeentehuis van Sint-Pieters-Leeuw. Die blijft 14 dagen lang hangen. De vlag wordt ondermeer gebruikt als symbool van de internationale homobeweging. Op 17 mei, de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie, zullen alle 9 basisscholen in de gemeente ook een zitbank krijgen in de kleuren van diezelfde regenboogvlag. "Het feit dat David zijn laatste werkdagen op onze werf in het Negenmanneke doorbracht, voelt nu plots heel bizar aan", vindt schepen van Openbare Werken Bart Keymolen (CD&V). "Het regenboogzebrapad zal een blijvende herinnering zijn aan David.”

Het Koning Albertplein in Sint-Pieters-Leeuw wordt momenteel heraangelegd. De vermoorde man werkte daaraan mee.
Gemeente Sint-Pieters-Leeuw

Meest gelezen