Foto: RTV

Busje van lokale handelaars in Grobbendonk brengt rolstoelpatiënten naar vaccinatiecentrum

In Grobbendonk hebben de lokale handelaars samengelegd voor een zogenoemde sponsorbus. Daarmee moet vanaf volgende week iedereen tot in het vaccinatiecentrum kunnen geraken. De bus is vooral bedoeld voor 85-plussers die minder goed ter been zijn. "De liftbus is een echte troef om mensen met een rolstoel te verplaatsen", vertelt burgemeester Marianne Verhaert (Open Vld) aan RTV. 

Vanaf volgende week krijgen 85-plussers hun vaccin. In Grobbendonk zullen ze daarom een zogenoemde sponsorbus inzetten om mensen die minder goed ter been zijn, naar het vaccinatiecentrum te brengen. De bus komt deze mensen nadien ook weer ophalen. "Naast de mobiele centrale is deze liftbus een echte troef om mensen met een rolstoel te verplaatsen", zegt burgemeester Marianne Verhaert bij RTV. 

De lokale handelaars van Grobbendonk hebben samengelegd om de bus te betalen. De bus was eigenlijk al een cadeau van vorig jaar, bedoeld om minder mobiele mensen bijvoorbeeld naar de markt te brengen. Maar door corona werd ze nog maar amper gebruikt. 

Zo wordt het vaccinatiecentrum voor iedereen bereikbaar, ook voor zij die op niemand kunnen rekenen om hen te brengen

Eva Van Den Bosch, lokale handelaar

Eva Van Den Bosch, één van de handelaars, is blij dat de bus nu wel kan dienen. "Wij zijn heel blij dat de bus maximaal ingezet zal worden en dat het vaccinatiecentrum bereikbaar wordt voor iedereen, ook voor zij die op niemand kunnen rekenen om hen even te brengen." 

Mensen die gebruik willen maken van de bus, kunnen bellen naar het lokale dienstencentrum om een afspraak te maken.

Meest gelezen