Storm veroorzaakt schade: bomen vallen om en zware vogelkooi en trampoline waaien weg

De storm heeft al voor schade gezorgd in Vlaams-Brabant. Hier en daar vielen bomen om. In een tuin in Kessel-Lo waaide een ijzeren vogelkooi weg. En in Vilvoorde vloog al het papier weg dat inwoners hadden buitengezet voor de ophaling.

De brandweer heeft vandaag de handen vol door de storm. "We verwerken 115 oproepen, en we doen dat met 30 ploegen die druk in de weer zijn om overal snel tussenbeide te kunnen komen", horen we bij de brandweer van de zone Brabant-West.

De ontsnapte vogels zijn van mijn opa die net overleden is 

In een tuin aan de Diestsesteenweg in Kessel-Lo waaide de grote ijzeren vogelkooi weg van Bart Van Mellaert (foto). Nochtans had hij gisteravond alles nog extra stevig vastgemaakt. "Ik was aan het werk toen ik telefoon kreeg van mijn buurvrouw", vertelt Bart. "Zij vertelde me dat mijn vogelkooi omver gevlogen was. De vogels waren ontsnapt. Ik heb ondertussen wel een vogel en vier kwartels opnieuw kunnen vangen. Maar ik ben nog op zoek naar twee parkieten. De vogels zijn van mijn opa die net overleden is, dus die hebben een bijzondere betekenis voor mij. Ik hoop dat ik ze terugvind."

Blijkbaar begrijpen mensen nog altijd niet dat het noodzakelijk is om papier en karton samen te binden

In Vilvoorde werd vandaag papier en karton aan huis opgehaald. Maar door de storm is het papier weggewaaid. Alle straten in het centrum liggen bezaaid met papier en karton. Stadsarbeiders zijn volop bezig met opruimen. “Blijkbaar begrijpen sommige mensen nog steeds niet dat het noodzakelijk is om papier en karton samen te binden om dit te vermijden", zegt schepen Katrien Vaes. "Nochtans staat dit uitdrukkelijk in de sorteerinstructies op de afvalkalender. Als dergelijk stormweer voorspeld is, wordt er bovendien telkens door intercommunale Incovo een bijkomende oproep gelanceerd op Facebook.”

Foto: Radio 2

Trampoline

Door de felle rukwinden werd ook een trampoline weggeblazen, dat gebeurde in de Prosperdreef in Heverlee. De trampoline kwam op een geparkeerde auto terecht, waardoor de auto beschadigd werd. Op de Tiensesteenweg in Leuven waaide een boom om, die viel tegen het uitstalraam van een handelszaak. En in de Sluisstraat in Leuven kwam een omgewaaide houten schutting terecht op drie geparkeerde voertuigen.

Meest gelezen