Nico Callens

Storm raast over West-Vlaanderen en blaast dak van school in Roeselare weg 

De stormwind zorgt op verschillende plaatsen in West-Vlaanderen voor schade. In Roeselare is het dak van één van de gebouwen van de middelbare school Barnum naar beneden gekomen.

Directeur Koen Germonprez van Barnum in Roeselare: "Rond half 12 is een groot oppervlak van de dakbekleding losgekomen en naar beneden gevallen. Het is een groot gevaarte dat gedeeltelijk op de speelplaats is gevallen. Gelukkig was er niemand op de speelplaats op dat moment."

In de Westhoek kreeg de brandweer al tientallen oproepen. Er zijn bomen omgewaaid en er is schade aan daken. In Veurne kwamen enkele grote muurplaten van de zijkant van het AZ West los. De brandweer kwam de zijgevel en het dak van het ziekenhuis inspecteren.

(Lees voort onder foto's)

Radio 2
Radio 2

In Brugge is het om veiligheidsredenen niet mogelijk om de Belforttoren te bezoeken. In de hulpverleningszone 1 (kust, streek Torhout en Brugge) waren er om 12 uur al 250 oproepen binnenkomen. Er zijn zo'n 100 brandweerlui aan de slag om alles op te lossen. Ook de brandweer van Roeselare heeft al 60 oproepen binnengekregen. In de Dadizeelsestraat in Moorslede begaf een muur het. De brandweer moet er elektriciteitskabels herstellen.

(Lees voort onder foto)

Radio 2
Radio 2

Uitwaaien aan zee

Het stormweer lokt ook wandelaars naar zee. Ze gaan lekker uitwaaien op de dijk en het strand. "Ik kan genieten van zo'n sterke wind. Dan voel je echt dat je leeft. Er zijn zoveel mensen in het ziekenhuis, die geld zouden geven om nu buiten te kunnen. We genieten van dat spektakel. Je moet wel met 2 zijn om elkaar te vast te houden. Anders word je omvergewaaid. Je wordt gewoon gezandstraald."

lees voort onder foto

Radio 2

En er is ook nog een boom omgewaaid bij een speelplein in het Heuvellandse dorp Wijtschate. De boom viel op een geparkeerde auto.

Radio 2

Meest gelezen