Stormweer zorgt voor schade op verschillende plekken in provincie Antwerpen

Van omvallende bomen tot wegvliegende daken. Het stormweer zorgt voor heel wat schade vandaag, ook in onze provincie. "In Stabroek zijn al windsnelheden tot 107 km/u gemeten. Met zulke windsnelheden kan het niet anders dan dat er schade is", vertelde weervrouw Sabine Hagedoren op Radio 2 Antwerpen.

Het KMI kondigde code geel af en het noodnummer 1712 werd geactiveerd omdat er felle windstoten werden verwacht. En de wind heeft inderdaad op sommige plekken fel uitgehaald, zegt weervrouw Sabine Hagedoren. "In Deurne zijn er snelheden gemeten van 95 km/u , Retie 99 km/u en in Stabroek zelfs 107 km/u.  Met zulke windsnelheden kan het niet anders dan dat er ook schade is", vertelt ze op Radio 2 Antwerpen.

De meldingen bij de brandweer lieten dan ook niet lang op zich wachten. "Sinds vannacht kregen we zo'n 120 oproepen binnen. Meestal gaat het over zaken die gaan vliegen zoals dakpannen en roofing. Hier en daar valt er ook wel eens een boom", vertelt Jasmien O van de brandweerzone Antwerpen. "In Ekeren ging een tuinhuis de lucht in."

De brandweerzone Rivierenland kreeg 145 oproepen tot nu toe.  Op de Antwerpsesteenweg in Aartselaar kwam een boom terecht op het dak van een wokrestaurant. Het dak raakte beschadigd en de boom kwam daarna terecht op het voet- en fietspad voor het restaurant. De brandweer kwam ter plaatse om de boom weg te halen.

(Lees verder onder de foto.)

Ook in Olen moest de brandweer uitrukken voor een boom op de rijbaan. Op de Geelseweg versperde een omgewaaide boom het fietspad en een rijstrook.

Door het stormweer gingen heel wat provinciale domeinen dicht voor het publiek. Hoge Mouw in Kasterlee en Prinsenpark in Retie zijn niet toegankelijk. Verschillende parken zijn op dit moment ook niet open.

In Sint-Amands in Kouterpark is door het stormweer de roofing van de daken van twee woningen gevlogen en kwam de schouw naar beneden. In de Tuyaertsstraat in Niel gebeurde iets gelijkaardigs. Daar vloog de dakbedekking van een garage weg.  De brandweer heeft het euvel proberen herstellen door er zandzakjes op te leggen. 

Verder werd deze voormiddag het vaccinatiedorp Spoor Oost in Antweren een tijdlang gesloten omwille van de felle wind.

Meest gelezen