AZ Turnhout volledig rookvrij: "Wie nog wil roken, kan dat in het rookpaviljoen"

Het Algemeen Ziekenhuis in Turnhout maakt haar 2 campussen volledig rookvrij. In de gebouwen was roken al lange tijd verboden. Nu is roken aan de ingang en rondom de gebouwen ook niet meer toegestaan, zegt Lies Delvaux van AZ Turnhout. "Er stonden nog asbakken aan de inkom, dan vraag je er natuurlijk om. Die zijn nu verwijderd en rokers kunnen enkel nog roken in een afgebakend paviljoen."

Patiënten en werknemers van het Algemeen Ziekenhuis in Turnhout kunnen enkel nog maar roken in een afgebakend rookpaviljoen. Roken in de gebouwen was al langer verboden, maar nu is het ook niet langer toegestaan om rondom de gebouwen te roken, zegt Lies Delvaux van AZ Turnhout: "Heel het domein, en dan spreken we toch over enkele hectaren, rondom het ziekenhuis zal vanaf nu rookvrij zijn."

Mensen ademen vaak rook in door langs rokers te wandelen. Door deze maatregel willen we daar verandering in brengen

Rokers verzamelden soms rond de ingang om te roken. Delvaux zegt dat het ziekenhuis daar verandering in wil brengen. "Wij zagen regelmatig patiënten en medewerkers op plaatsen roken waar veel mensen passeerden. Het is ondertussen bewezen dat je passief veel rook binnenkrijgt door langs rokers te wandelen. Daar willen wij iets aan doen door een rookpaviljoen te installeren, waar rokers uit de buurt van anderen kunnen roken."

Meest gelezen