AP2008

Brouwerij De Brabandere vervangt gratis vervallen drank bij horeca-uitbaters

Brouwerij De Brabandere uit Bavikhove bij Harelbeke zal de komende weken gratis haar vervallen dranken vervangen bij de horeca-uitbaters. Die bereiden zich voor op een mogelijke heropening van de cafés en restaurants op 1 mei maar ze zijn natuurlijk blijven zitten met drank waarvan de houdbaarheidsdatum nu al of binnenkort overschreden is. 

"We willen de uitbaters steunen", zegt Stijn Vermoere van brouwerij De Brabandere.  "Wij zullen alle bakken bier, water of limonade van onze brouwerij die vervallen zijn omwille van corona in de periode van oktober vorig jaar tot in juni dit jaar gratis vervangen. Dat is een serieuze logistieke operatie. Maar we moeten ervoor zorgen dat klanten een lekkere frisse pint kunnen krijgen."

Ook gratis leidingen spoelen

Brouwerij De Brabandere, met als bekendste bieren Bavik en Kwaremont, zal ook gratis een poetsbeurt geven aan de leidingen van de tapinstallaties. Om de logistieke operatie tot een goed einde te brengen zijn ze al begonnen met het contacteren van bierhandelaars en klanten. “Al onze klanten mogen vanaf maandag een e-mail, telefoon of brief verwachten”, zegt Stijn Vermoere. “We willen ervoor zorgen dat we niemand vergeten en dus is het van cruciaal belang om tijdig met deze heel complexe logistieke operatie te starten. Onze klanten zullen klaar zijn voor de heropening op 1 mei. Wij kijken al enthousiast uit naar een versgetapte pint op die dag."

Meest gelezen