stad Scherpenheuvel-Zichem

Coronabesmetting in basisschool 't Stokpaardje in Zichem

In basisschool ’t Stokpaardje in Scherpenheuvel-Zichem is bij één van de leerlingen van de lagere school en bij een vrijwilligster van  het middagtoezicht een besmetting vastgesteld met het coronavirus. Omdat de vrijwilligster dinsdag nog middagtoezicht deed bij de kleuters, werd de hele kleuterschool in quarantaine geplaatst, net zoals zeven klasgenootjes van de besmette leerling.

In basisschool 't Stokpaardje zijn 50 kleuters en zeven leerlingen van de lagere school preventief in quarantaine geplaatst, nadat duidelijk was geworden dat een vrijwilligster en een leerling van de basisschool besmet waren met corona. Alle betrokken ouders werden persoonlijk geïnformeerd. Ze werden ook uitgebreid voorgelicht over de voorzorgsmaatregelen die ze de volgende dagen strikt moeten naleven en opvolgen.

De kleuters en de zeven leerlingen van het tweede leerjaar gaan in quarantaine tot 19 maart, dit is 10 dagen na het laatste contact van afgelopen dinsdag.  Ze zijn al een eerste keer getest en een tweede test gebeurt op 16 maart. Als beide testen negatief zijn, mogen de kinderen terug naar school, ook als de 10 dagen nog niet om zijn. Na de quarantaine volgen er nog enkele dagen van verhoogde waakzaamheid, tot 23 maart

Burgemeester Manu Claes (CD&V) zegt: “De school en het stadsbestuur volgen de situatie op de voet. Indien bij de testing nieuwe besmettingen worden vastgesteld, nemen we in samenspraak met het CLB bijkomende maatregelen.” De school blijft op dit moment gewoon open voor de andere leerlingen van de lagere school. Zij kunnen ook gebruik blijven maken van buitenschoolse kinderopvang Baloe. 

Meest gelezen