Radio 2

Dorpscentrum Sinaai moet heraangelegd door verzakte kasseien: "En dat pas drie jaar na laatste werken"

De kasseien in een aantal straten in het dorpscentrum van Sinaai, bij Sint-Niklaas, zijn volledig verzakt. De kasseistroken moeten het dorpszicht een klassieke "look" geven. Nu zijn er door regenbuien en het zware verkeer overal putten en scheuren te zien. En dat pas drie jaar na de laatste keer dat de stroken heraangelegd zijn. "Die kasseien werken dus niet", zegt schepen Carl Hanssens (N-VA).

De kasseistraten in de Dries in Sinaai liggen er erbarmelijk bij, geeft ook schepen Carl Hanssens (N-VA) toe: "Het wegdek is pas heraangelegd in de vorige bestuursperiode en hersteld in 2019. Dat is gebeurd met kasseien op vraag van het departement Erfgoed Vlaanderen en volledig conform het bestek. Maar jammer genoeg werkt het niet met de kasseien", zegt Hanssens.

Binnen het eerste jaar na de werken waren de verzakkingen al te zien
Buurtbewoner Sofie

Putten en scheuren

Door weersomstandigheden, en het continue rijden van wagens en vrachtwagens, raakten de kasseien verzakt en zijn er overal putten en scheuren te zien. Buurtbewoner Sofie heeft de miserie met de kasseien zien gebeuren de afgelopen jaren: "De aanleg van die kasseistroken heeft enorm lang geduurd en er is veel werk in gekropen. Maar binnen het eerste jaar waren de verzakkingen er al. Het is heel erg jammer om dat te zien."

(lees verder onder de foto)

Radio 2

Het is de bedoeling dat de slechtste stroken vervangen worden door beton. Maar de stad heeft daarvoor toestemming nodig van Erfgoed Vlaanderen. Beton zou een veel duurzamere oplossing zijn, want het tussentijdse herstellen van de beschadigde delen is maar een oplapmiddel: "Op deze manier gaan we binnen twee jaar opnieuw herstellingen moeten uitvoeren," zegt schepen Hanssens. De herstellingswerken nu zullen een viertal weken duren.

kasto80

Meest gelezen