Foto: Facebook Gladiolen
Thomas Geuens

Festival Gladiolen opnieuw uitgesteld: "Er komt een kleinschalig alternatief in augustus"

Het Festival Gladiolen in Olen zal ook dit jaar opnieuw niet doorgaan door corona. Het festival schuift op naar volgend jaar. De organisatie voorziet eind augustus wel een kleinschalig alternatief 'Gladiolen Oogst'. "We weten nog niet hoe het er precies zal uitzien, maar beloven dat er 5 fijne zomeravonden komen", zegt organisator Kristof Geens.

Na Graspop in Dessel maakt ook Gladiolen in Olen bekend dat het dit jaar niet zal doorgaan. Het is het tweede festival in de Kempen dat in 2021 door corona wordt uitgesteld. Normaal vindt Gladiolen plaats tijdens het Pinksterweekend, eind mei. Maar dat is volgens de organisatoren niet haalbaar met de huidige coronamaatregelen. Ze schuiven het festival daarom op naar het eerste weekend van juni, volgend jaar. 

Iedereen mist Gladiolen, dus in augustus zullen we nog iets fijn organiseren

Organisator Kristof Geens

Vijf muzikale zomeravonden

Desondanks willen de organisatoren de Olense muziekliefhebbers ook dit jaar iets bieden. Deze zomer plannen ze een kleinere versie van het festival. Als de maatregelen het toelaten komen er eind augustus vijf muzikale zomeravonden onder de naam 'Gladiolen Oogst'. 

"De organisatoren, de vrijwilligers, de artiesten, het publiek en zelfs de buren laten weten dat ze Gladiolen missen. Daarom hebben we beslist om dit jaar toch nog iets te doen", vertelt organisator Kristof Geens aan RTV. "Hoe het er zal uitzien, hoe groot het zal zijn, wie er zal optreden... Dat weten we nog niet. We beloven dat we iets fijn zullen organiseren."  

Meest gelezen