fietsparadijs Limburg

Fietsverhuur in Limburg heeft er een sterk 2020 op zitten: een kwart meer verhuurd, en dat in veel kortere tijd

De fietsverhuur van Fietsparadijs Limburg heeft er een sterk jaar opzitten. Er zijn 27 procent meer fietsen verhuurd, en dat terwijl die verhuur pas op 8 juni gestart is,  bijna drie maanden later dan normaal.  

Op 18 maart vorig jaar is de lockdown begonnen, en die heeft tot begin mei geduurd. Tijdens de bloesemperiode was er dus geen fietsverhuur mogelijk. De fietsverhuurders mochten pas op 8 juni weer beginnen. En toch heeft Fietsparadijs Limburg vorig jaar 23.500 keer een fiets verhuurd, dat is ruim een kwart meer dan in 2019.  

Vooral in de zomermaanden was er een boost in die fietsverhuur. De staycation heeft ons geen windeieren gelegd, laat Wesley Timmers van Fietsparadijs Limburg weten.  "Wat Limburg heel sterk maakt, zijn de belevingspunten:  heel veel mensen kennen Fietsen door het water en Fietsen door de bomen, en we hopen heel hard dat er in het voorjaar ook Fietsen door de heide bij komt. Dat zijn troeven waar mensen vanuit andere provincies naartoe komen."

Fietsparadijs Limburg zet komende weken volop in op bloesemfietsen

Vorig jaar was er geen fietsverhuur mogelijk tijdens het bloesemseizoen, maar dit jaar kan dat wel. Fietsparadijs Limburg zet ook volop in op dat bloesemfietsen, met onder meer een nieuw afhaalpunt. Wesley Timmers: "We zijn in samenwerking gegaan met de mensen van het Hof van Stayen in Sint-Truiden (tegenover het voetbalstadion), dus je kan ofwel een fiets huren aan het station ofwel aan het Hof van Stayen." 

Omdat Haspengouw een glooiend landschap heeft, staan er ook meer elektrische fietsen ter beschikking. "We hadden vorig jaar 60 elektrische fietsen, maar hebben nu beslist van 60 naar 90 elektrische fietsen te gaan. En die staan tot begin juni  allemaal in in Haspengouw."

Op maandag 15 maart start Fietsparadijs Limburg weer met de fietsverhuur,  er zijn in het totaal 17 afhaalpunten verspreid over de hele provincie.  

Meest gelezen