www.vliz.be

Grote Schelpenteldag zet voor het eerst "scHELPdesk" in

Zondag kunnen heel wat vrijwilligers en burgers schelpen tellen op onze stranden tijdens de jaarlijkse Grote Schelpenteldag. Nieuwigheid dit jaar: een online "scHELPdesk". Die helpdesk wordt bemand door experten die de gevonden schelpen kunnen helpen determineren

Vrijwilligers en burgers kunnen zondag op eigen initiatief 100 schelpen zoeken. Daarna hebben ze tot maandag de tijd om door te geven welke schelpen er bij die 100 exemplaren zitten. "Voor het eerst is er ook online hulp", zegt vrijwilliger Solange Coppens uit Middelkerke. "Normaal gezien staan er fysieke telposten op de stranden. Maar omdat het nu een bijzondere corona-editie is, zal je schelpexperten kunnen raadplegen met je smartphone."

De voorbije 3 edities verzamelden en identificeerden honderden deelnemers meer dan 100.000 schelpen van bijna 60 soorten. 

Radio 2

Meest gelezen