Videospeler inladen...

Hevige woningbranden in Pelt en Beringen: twee honden gered en drie bewoners uit voorzorg naar ziekenhuis

Donderdagavond waren er hevige woningbranden zowel in Pelt als in Koersel. In Pelt brak brand uit in een tweewoonst langs de Hamonterweg en in Koersel brandde het in een woning aan de Sportlaan. De bewoners werden voor controle naar het ziekenhuis gebracht en twee honden konden gered worden.  

In Pelt was er een uitslaande woningbrand aan de Hamonterweg. Toen brandweerpost Pelt ter plaatse kwam, sloegen de vlammen al uit het bovenste appartement. Dat appartement is grotendeels vernield. De twee bewoners konden wel op tijd buitenraken. “Ze hadden rook geïnhaleerd, dus hebben we hen uit voorzorg naar het ziekenhuis laten brengen", zegt brandweerkapitein Rob Lemkens . 

Ook de woning op het gelijkvloers liep grote schade op. Voor die bewoner werd donderdagavond noodopvang voorzien. De brandweerlui moesten ook nog op zoek naar een hondje dat zich op de bovenverdieping bevond. “We hebben het diertje kunnen redden. Het wordt opgevangen door de buren”, zegt kapitein Lemkens. 

Woningbrand Koersel

Ook in Koersel was er donderdagavond een hevige woningbrand. Het vuur brak rond 22 uur uit in een huis aan de Sportlaan. Ook die woning bestaat uit twee appartementen. “We werden opgeroepen voor een uitslaande appartementsbrand", vertelt brandweerofficier Marc Ceyssens. "Op het gelijkvloers van de woning was de achterliggende keuken volledig aan het uitbranden. De bewoner werd bevangen door de rook en voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn hond werd opgevangen door de politie."

De woning op de eerste verdieping liep enkel wat rookschade op. De bewoners brachten de nacht door bij familie. Zij kunnen vandaag terugkeren. De benedenverdieping van het woonblok zal enkele maanden onbewoonbaar zijn.   

HANS PUT

Meest gelezen