ROBIN UTRECHT

Horeca op Markt Eeklo krijgt grotere terrassen

Zodra de horeca weer open mag, zullen in Eeklo de parkeerplaatsen op de Markt plaats maken voor terrassen. Op die manier wil de stad de horeca steunen. Er komen ook horecabonnen voor de inwoners en het gebied rond de Markt wordt grotendeels autovrij.

Met de steunmaatregelen hoopt de stad de horeca een betere kans op overleven te geven. De grotere terrassen werden vorige zomer al eens ingevoerd en het experiment krijgt dus dit jaar een vervolg. Ook de horeca in de straten rond de Markt zal terrassen kunnen plaatsen. Daarvoor worden die straten dan autovrij gemaakt.

Eddy Deketelaere van Horeca Meetjesland reageert opgelucht: "Wij weten nog niet welke veiligheidsmaatregelen zullen gelden als de horeca weer open mag. Maar alleszins zal er afstand moeten zijn tussen de tafels op de terrassen. Om dan zo veel mogelijk mensen een plaatsje te kunnen geven en te kunnen bedienen, is die uitbreiding van de terrassen een welkom geschenk. Zonder die uitbreiding zouden we maar 30 à 40 procent van ons normaal clienteel kunnen ontvangen".

Zonder die uitbreiding zouden we maar 30 à 40 procent van ons normaal clienteel kunnen ontvangen

Eddy Deketelaere, voorzitter Horeca Meetjesland

De stad probeert de horeca ook nog op andere manieren te ondersteunen. Zo worden de terrastaksen tijdelijk opgeschort en zal er in het plaatselijk infoblad 'Het Eikenblad' een horecabon zitten waarmee de inwoners terecht kunnen in de cafés en restaurants van Eeklo.

kasto80

Meest gelezen