HANS PUT

Inwoners van Lummen en Heusden-Zolder kunnen weer met de auto naar elkaar

De nieuwe brug over het kanaal in Genenbos, in Lummen, op de grens met Heusden-Zolder, is klaar. Vanaf vanmiddag kan het verkeer na 9 maanden weer vlot verlopen tussen beide gemeenten, maar dan wel over een moderne stalen boogbrug.

In juni vorig jaar werd de oude brug in Genenbos afgebroken. Net zoals de andere bruggen over het Albertkanaal laat de Vlaamse Waterweg die verhogen zodat schepen geladen met vier opgestapelde containers er onder kunnen. Dat moet de goederentrafiek via het Albertkanaal extra stimuleren. Vanavond gaat ze dus open. "Fietsers konden al langer over de brug, nu moeten nog wel enkele aanpassingen gebeuren, maar we kunnen ze openstellen voor het gemotoriseerd verkeer, en ik denk dat de bewoners van beide gemeenten die zo lang gewoon zijn vlot de verbinding te kunnen nemen, daar ook heel blij mee zijn," aldus voorzitter Frieda Brepoels, van De Vlaamse Waterweg.

HANS PUT

Burgemeester Luc Wouters van Lummen (CD&V) is ook tevreden met de timing. "De inwoners van Lummen moeten allemaal naar het vaccinatiecentrum in Heusden-Zolder om hun vaccin te halen. Juist nu komt de campagne voor het grotere publiek stilaan op gang en dus is dit het ideale moment om de verbinding tussen Lummen en Heusden-Zolder weer te herstellen."

De helft van mijn klanten komt van de andere kant van het kanaal

Bakker Erwin Beckers

Wie zeker ook blij is met de heropening is bakker Erwin Beckers, wiens winkel vlak achter de brug op Lummens grondgebied ligt. "Ongeveer de helft van onze klanten komt van de andere kant van het kanaal. Een deel van hen heeft de moeite gedaan om één of enkele keren per week de omweg te maken. We zullen nu even afwachten wat het geeft met de heropening, we gaan in ieder geval al een beetje meer bakken om ons te voorzien."

Meest gelezen