Facebookpagina Allée

Kortrijkse studenten richten reisbureau op voor mensen met een beperking

Kameraden Jeppe Remy (19) en Rémi Lafosse (22) uit Kortrijk hebben samen het onlinereisbureau "Allée" opgericht, voor mensen met een beperking of mensen die minder mobiel zijn. "We willen ervoor zorgen dat zij een vakantiegevoel ervaren, zonder zich anders te voelen."

"We willen een stap verder gaan dan alleen maar vakantieverblijven bij woonzorgcentra aan te bieden", zegt één van de oprichters, Jeppe Remy. "Minder mobiele mensen of mensen met een beperking willen we ook in grote vakantiehuizen of appartementen laten verblijven. We merken dat meer en meer logies bereid zijn om voor die mensen aanpassingen te doen."

Gewaagd om nu te starten?

Jeppe en Rémi hopen vakanties te kunnen aanbieden vanaf oktober dit jaar. "Net op het moment dat de reissector zware klappen krijgt door de coronacrisis is nu starten wel gewaagd. Maar we bieden in het begin ook enkel vakanties in eigen land aan. Hopelijk zullen de staycations dit najaar weer populair worden."

Meest gelezen