Foto: withkidsontheroad

Leuvens gezin met kindjes reist normaal wereld rond: "Sinds corona verrassend België ontdekt"

Het gezin van Katrien en Ludovic Goris, met kinderen Bas (10) en Elodie (4) reist normaal de hele wereld rond. Maar door corona zitten ze nu een jaartje thuis. Dat weerhoudt hen er niet van om België te ontdekken, en zelfs een award in de wacht te slepen voor de avonturen die ze daarover delen op hun reisblog. 

Bas en Elodie zijn nog maar tien en vier, maar hebben al een heel stuk van de wereld gezien. Dankzij de reisblog van hun ouders Katrien en Ludovic zijn ze al op meer plekken geweest dan de gemiddelde mens op een heel leven. Mama Katrien: "De voorbije jaren zijn we naar Zanzibar, Mexico, Cuba en Thailand geweest. Ik ben redelijk jong mama geworden, ik was 24. En wij hebben ons zoontje Bas eigenlijk altijd meegenomen op reis zonder daar echt over na te denken. 

Tot mensen zich daar vragen bij stelden. Hoe we dat deden met een kindje van vier jaar op reis gaan. "Dat is toch een slecht idee, of dat moet heel chaotisch zijn", zeiden ze ons. Maar dat vonden wij helemaal niet. Vandaar is het idee gekomen om een blog te maken. Om te tonen dat reizen met kinderen echt wel gaat, en zelfs tof is." Intussen leeft het gezin van de blog. Katrien schrijft de teksten, haar man neemt de foto's. 

Vlaanderen Vakantieland

Maar toen ging in maart het land op slot, door de coronacrisis. "Ik denk dat we elke straat van Leuven hebben gezien omdat ik elke dag een fietstocht maakte met mijn dochtertje Elodie. Maar plots werd België ook heel verrassend. Ik wist bijvoorbeeld niet dat er in Turnhout een gigantisch natuurgebied ligt, waar je zalig kan fietsen."

Die tips heeft Katrien intussen ook op haar blog With kids on the Road gezet. Een blog die zonet de Travel Blog Award heeft gewonnen in de categorie 'Familie'. Voor het tweede jaar op rij! 

Mijn kinderen zijn heel close geworden, die banden zijn gesmeed onderweg op reis

Maar hoe verrijkend de zomer ook is geweest in eigen land, het gezin kan niet wachten om er terug op uit te trekken. Liefst zo ver mogelijk, zeker nu de kinderen wat groter worden, vertelt Katrien. "Toen ze twee jaar waren, hebben ze niet echt veel bijgeleerd over andere culturen. In die zin hebben ze er misschien niet veel aan, maar wel op andere vlakken. 

We merken dat, als we samen onderweg zijn, onze gezinsbanden heel hecht worden. Ik zie dat aan de manier waarop mijn kinderen met elkaar omgaan. Ze zijn heel close geworden, en die banden zijn gesmeed onderweg. Of als ik zie hoe goed mijn zoon van tien zijn plan kan trekken, dan weet ik zeker dat ze daar veel aan hebben gehad."

En de eerstvolgende trip? "Als het van de kinderen afhangt wordt dat Mexico. Omdat we daar ooit zijn geweest in een hotel met veel zwembaden (lacht).  Maar laat dat vaccin dus maar zo snel mogelijk komen!"

Foto: withkidsontheroad

Meest gelezen