Niels Destadsbader mocht het marathonconcert mee op gang trappen
Thomas Geuens

24 Uur Live: meer dan 100 Vlaamse artiesten geven marathonconcert om start lockdown te herdenken

In het Sportpaleis in Antwerpen hebben meer dan 100 Vlaamse artiesten een marathonconcert gehouden om stil te staan bij het feit dat precies een jaar geleden de concertzalen sloten wegens het coronavirus. Volgens het Sportpaleis hebben 650.000 gezinnen afgestemd op de uitzending. Ook muziekzender Studio Brussel ging een hele nacht live. 

Met het marathonconcert willen de artiesten ook en vooral aantonen dat ze klaar zijn om binnenkort weer podia te bestormen. "Het afgelopen jaar was in alle opzichten zwaar. Vooral voor de technici die onze optredens mee mogelijk maken en die niets hadden om op terug te vallen",  zegt componist en pianist Miguel Wiels die het marathonconcert mee bedacht heeft.

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal" en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

Om 18 uur gisteravond heeft Wiels het concert in het Sportpaleis op gang getrokken. Samen met zijn band begeleidde hij 24 uur lang meer dan 100 Vlaamse artiesten uit verschillende muzikale genres,  onder wie 2 Fabiola, Axelle Red, Clouseau, Daan, Tourist LeMC en Urbanus. 

Op de setlist stonden meer dan 400 nummers die aan elkaar gepraat werden door Niels Destadsbader, Freek Braekman, Sean Dhondt, Tomas De Soete, Otto-Jan Ham, Robin & Aaron en Ann Lemmens.

Het is hartverwarmend hoeveel artiesten belangeloos hebben toegezegd om met ons mee te spelen.  

Miguel Wiels

Elke artiest bracht zijn of haar grootste hits live vanop het middenplein van het Sportpaleis. Publiek mocht er wegens corona niet bij zijn, maar het marathonconcert kon thuis gevolgd worden op de website van Het Laatste Nieuws. "De livestream werd gevolgd in 650.000 huiskamers", meldt het Sportpaleis in een persbericht. "Er werden meer dan 2.000.000 gestarte livestreams geteld. In Vlaanderen en ver daarbuiten."

Bekijk hier een bijhorende reportage uit "Terzake" van gisteravond (en lees voort onder de video):

Videospeler inladen...

Zangeres Natalia keek gisteravond uit naar haar optreden in het Sportpaleis in Antwerpen. "Het wordt tijd dat alles opnieuw op gang getrokken wordt. Het heeft het voorbije jaar deugd gedaan om te vertragen en na te denken over het leven. Ik probeer altijd positief te blijven. Het is wat het is en in de toekomst zal alles opnieuw goed gaan", aldus Natalia.

Bekijk hier een gesprek met Natalia (en lees voort onder de video):

Videospeler inladen...

Ook StuBru herdenkt 1 jaar lockdown

De collega's van StuBru bleven afgelopen nacht ook stilstaan bij het begin van de lockdown. Een jaar geleden gingen net als de concertzalen ook de discotheken dicht en mocht er niet meer gedanst worden. 

Om dat gemis te compenseren liet StuBru onder de slogan Knaldrang een nacht lang dansmuziek horen,  gebracht door 12 gastdj's.  Het feestje begon om 19 uur en duurde tot 7 uur vanochtend.

Op de website van StuBru leest u meer over Knaldrang.

Bekijk (en beluister) hier hoe Knaldrang op Studio begonnen is:

Videospeler inladen...

Bekijk "I want to dance again" van The Subs tijdens 1  jaar Knaldrang:

Videospeler inladen...

Meest gelezen