freepik.com

Nieuwe meisjesvoetbalclub Lokeren Femina is een succes

Een maand na de oprichting, blijkt de nieuwe meisjesvoetbalclub uit Lokeren Femina een succes. Drie voetbalclubs uit Lokeren stampten de nieuwe club uit de grond. De bedoeling was om de drempel te verlagen voor meisjes die willen voetballen. En ze hadden het goed: want in een maand tijd hebben al bijna 40 meisjes tussen de 5 en 15 jaar een proefles gevolgd.

FC Daknam,  KSC Lokeren-Temse en KFC Eksaarde sloegen de handen in elkaar om Lokeren Femina op te richten. De werking van de nieuwe club is vier weken geleden opgestart met het geven van oefensessies. 37 meisjes hebben daar aan deelgenomen, zowel nieuwelingen als meisjes die daarvoor al voetbalden. De meisjes variëren in leeftijd van 6 tot 14 jaar. Kristof Haentjens: "Tegen de competitie van volgend jaar hopen we met meisjesploegen te kunnen starten".

Na de opstart begin februari kreeg de nieuwe club heel wat positieve reacties. Vooral dat het initiatief bedoeld is voor meisjes en dat ze kunnen spelen met andere meisjes lokte veel positieve commentaar uit. "Meisjes voelden zich hier direct thuis en op die manier werd de barriere om met jongens te moeten samenspelen weggenomen. Jongens zijn toch vaak wat heviger in het spel. De sfeer zat er ook meteen in. Die meisjes kwamen hier aan terwijl ze elkaar niet kenden, maar na een kwartiertje waren ze al voluit aan het babbelen en aan het spelen".

Bij ons is iedereen welkom, of je nu al voetbalervaring hebt of niet

Kristof Haentjes

Kristof Haentjes hoopt dat wie nu heeft kunnen proeven van het voetbal zich ook zal aansluiten bij de nieuwe club: "Bij ons is iedereen welkom, of je nu al voetbalervaring hebt of niet. Wie na zo'n oefensessie vindt dat voetbal iets voor haar is, kan zich bij ons aansluiten". Binnenkort komen alle meisjes nog eens samen op een footfestival. "Dan kunnen ze een hele namiddag voetballen, want de oefensessies waren maar één uurtje. Dan zullen ze ook wedstrijdjes kunnen spelen. En nadien kunnen ze dan beslissen of ze blijven en zich bij de club aansluiten".

kasto80

Meest gelezen