Flickr/CC BY-NC 2.0/visitgent/https://flic.kr/p/SytwKd

Parket in beroep tegen straf verkrachters in Gentse studentenbuurt: “De straf is te licht”

Het Openbaar Ministerie gaat in beroep tegen een uitspraak in een verkrachtingszaak in de Gentse Overpoortstraat. Twee mannen hadden er een vrouw verkracht in de toiletten van een danscafé en kregen een celstraf met uitstel. Volgens het parket is die straf te licht. 

Het Openbaar Ministerie is het niet eens met een eerdere uitspraak in een ophefmakende verkrachtingszaak. Het gaat tegen de straf met uitstel in beroep omdat ze die uitspraak te licht vindt.  De zaak draait rond een verkrachting in de toiletten van een Gents danscafé. 

Dader filmde verkrachting

De feiten dateren van 3 jaar geleden. Twee mannen lokten toen een dronken vrouw in een toilet, ze hadden er seks zonder toestemming, één van de daders filmde de verkrachting en toonde het filmpje later aan zijn vrienden aan de bar.  De vrouw herinnerde zich een dag later niks van de feiten omdat ze te veel gedronken had. Later kreeg ze een berichtje dat er een video was gemaakt en op die manier vielen de puzzelstukjes in elkaar. 

"Straf is te licht"

De twee mannen kregen respectievelijk 16 en 20 maanden cel met uitstel. Het zwaar getraumatiseerde slachtoffer kreeg een morele schadevergoeding van 7.500 euro. Het vonnis veroorzaakte heel wat verontwaardiging. Het parket vond de straf effectief te licht en ging daarom in beroep.

kasto80

Meest gelezen