Hilde krijgt verrassingsafscheid van de wijk waar ze 24 jaar de post bedeelde: "Ze verdient dit, we gaan haar enorm missen" 

Na 24 jaar deelde Hilde De Koker (52) vandaag voor de laatste keer de post rond in de wijk Durmen in Zele.  Door een reorganisatie ligt de wijk niet meer op haar ronde. Het buurtcomité wilde haar bedanken voor al die jaren en verraste haar op die laatste ronde.

Ik was wel kind aan huis bij velen in de wijk, maar wat een verrassing 

Hilde De Koker, 24 jaar postbode in wijk Durmen

Postbode Hilde werd aan de parochiezaal opgewacht door de mensen van Buurtcomité Durmen. Om afscheid te nemen op haar allerlaatste werkdag in de wijk. Hilde is van Zele, maar moet vanaf maandag de Zeelse wijk Durmen links laten. Door een reorganisatie krijgt ze een nieuwe route toebedeeld. Reden genoeg, vond het buurtcomité, om haar onverwacht in de bloemetjes te zetten. “Ik had een klein vermoeden, maar dat het zo’n grote verrassing zou zijn, had ik niet gedacht”, lacht Hilde De Koker. “Ik moest rond 10 uur aan de parochiezaal zijn. Ik dacht dat het voor een applausje en een bedanking was. Maar het was veel meer," vertelt ze. Zo'n  warme ontvangst, na 24 jaar dienst, deed haar duidelijk deugd: "Ik was kind aan huis bij veel mensen in de wijk. Iedereen kent mij en ik ken iedereen. ”

De mensen uit de wijk zijn zeer gul geweest. Hilde mag voor 1.200 euro gaan shoppen bij lokake handelaars

Paul Vercauteren, buurtcomité Durmen

Als dank voor de 24 jaar dienst in Durmen kreeg postbode Hilde bonnen voor aankopen bij handelaars in Zele. “We hebben een rondgang gedaan”, legt Paul Vercauteren van het buurtcomité uit, "Hilde was altijd vriendelijk en aanspreekbaar. Postbodes moeten door weer en wind. We hebben veel respect voor haar en gaan haar enorm missen. De mensen zijn gul geweest, zodat we haar voor 1.200 euro aan bonnen hebben kunnen geven. Een teken van hoe graag ze hier in Durmen gezien is.” Vanaf maandag staan er andere straten op haar programma: "Door een reorganisatie bij De Post ben ik deze plek kwijt. Ik krijg andere straten en dat doet pijn na 24 jaar. Het voelt alsof ik met pensioen ga, terwijl dat nog niet het geval is," besluit Hilde.

kasto80

Meest gelezen