Royale Union Saint-Gilloise

Doelman Tibo Herbots van Union kijkt uit naar Brusselse voetbalderby: "Alles doen om naar eerste klasse te gaan"

Als Union-Saint-Gilloise zaterdag wint tegen de Molenbekenaren van RWDM, worden ze niet alleen kampioen in 1B, maar dan promoveert de club ook naar eerste klasse. Dat is 48 jaar geleden en dus een memorabel moment. Union-speler Tibo Herbots kijkt er erg naar uit, maar mist nu al de supporters. 

Het is al sinds 1973 geleden dat voetbalclub Union in eerste klasse heeft gespeeld. Winnen de Brusselaars morgen op hun veld in het Joseph Mariënstadion in Vorst de derby tegen RWDM, dan is de buit binnen. Speler Tibo Herbots ziet het helemaal zitten. "We gaan er alles aan doen om te winnen en die drie punten hier thuis te houden. Het zou mooi zijn om kampioen te worden tegen RWDM, in een derby."

Als we winnen, gaan we achteraf zeker feest vieren met de supporters 

Union-speler Tibo Herbots

Die spannende match zullen ze helaas zonder supporters moeten spelen door, jawel, het coronavirus. De gemeente Sint-Gillis doet een oproep om niet naar het stadion af te zakken, maar thuis te vieren als de club wint. Dat is jammer, vindt ook keeper Herbots. "We hebben heel hevige supporters bij Union. Er hangt een mooie sfeer in het stadion. Het is jammer dat ze er niet bij kunnen zijn, omdat hun steun dan eens zo groot is. Maar we weten dat ze achter ons staan. En de regels moeten we nu eenmaal respecteren. Maar dat wil niet zeggen dat we achteraf niet gaan vieren met de supporters. Want we gaan echt alles doen om hen tevreden te stellen en die titel te pakken. 

Belga Image

Meest gelezen