Radio 2

Stiltehoeken op Poperingse begraafplaatsen, precies 1 jaar na begin eerste lockdown

Zaterdag worden er op de begraafplaatsen van Poperinge en in de deelgemeenten stiltehoeken ingericht. Iedereen kan er komen rouwen voor mensen die het voorbije jaar aan corona gestorven zijn. 

Op 13 maart is het precies een jaar geleden dat ons land de eerste keer in lockdown ging. "Veel mensen hebben in moeilijke omstandigheden afscheid moeten nemen van familie of vrienden", zegt schepen Loes Vandromme (CD&V) van Poperinge. "Daar willen we in die stiltehoeken op de begraafplaatsen even stil bij staan."

Kaarsjes aansteken

Mensen kunnen zaterdag tussen 10 en 15 uur terecht op de begraafplaatsen van Poperinge (Ter Ruste), Reningelst, Abele, Sint-Jan-Ter-Biezen, Watou, Proven, Haringe, Krombeke en Roesbrugge om er een kaarsje aan te steken. Wie buiten deze uren komt, brengt zijn eigen kaarsje mee. De stiltehoeken blijven na het herdenkmoment nog enkele dagen staan.

Meest gelezen