Google Street View

Tielt-Winge krijgt nieuwe secundaire school: "Les in eigen streek is een plus"

Scholengroep De Met opent in Tielt-Winge in september een nieuwe secundaire school. Veertig jaar geleden sloot in die gemeente de laatste middelbare school haar deuren. De nieuwe school start met een eerste jaar en wil geleidelijk groeien tot een zesjarige opleiding.

"We starten in september met een eerste jaar voor 42 leerlingen", vertelt coördinator Elke Geuens. "We merkten dat er bij de ouders veel vraag was naar een secundaire school, die niet in de traditionele centra zou liggen zoals Leuven, Tienen of Aarschot. Met deze nieuwe vestiging komen we aan die wens tegemoet."

"In de Met werken we volgens het systeem van gepersonaliseerd werken", licht Geuens toe. "Leerlingen mogen zelf bepalen hoe en wanneer ze aan hun leerdoelen werken. Dat ze dit binnenkort in hun eigen streek kunnen doen is een plus", stelt Geuens. "Leerlingen zullen minder pendeltijd verliezen en ze leren ook  leeftijdsgenoten uit de eigen streek kennen."

De school organiseert nog infomomenten. Meer details daarover vind je hier

Meest gelezen