Radio 2

Twee mannen op bromfiets overvallen OKAY in Hofstade

In Hofstade bij Zemst is gisteravond een OKAY-warenhuis overvallen. Twee gewapende mannen, die zich met een bromfiets verplaatsten, konden de inhoud van de kassa buitmaken. Ze zijn voorlopig spoorloos.

Het OKAY-warenhuis, aan de Tervuursesteenweg in Hofstade bij Zemst, is gisteravond overvallen. Net voor sluitingstijd stapten twee gewapende mannen het warenhuis binnen. Ze eisten de inhoud van de kassa en namen daarna de vlucht. Bij de overval raakte niemand gewond.

Bromfiets

"De twee wandelden te voet buiten, maar hadden in de buurt wellicht een bromfiets klaarstaan", vertelt politiechef Filip Van Steenbergen van de zone KASTZE (Kampenhout - Steenokkerzeel - Zemst). Het is nog niet duidelijk hoe groot de buit is. Volgens een ooggetuige blies de stormwind een deel van de buitgemaakte bankbriefjes de lucht in. Eén van de overvallers probeerde nog wat geld te recupereren en daarna namen ze de vlucht. “De daders hebben we niet kunnen vatten of identificeren maar er zijn wel een paar sporen die we momenteel onderzoeken”, aldus Van Steenbergen.

Verband

In Vilvoorde en omgeving zijn de jongste dagen al enkele overvallen gepleegd op twee apotheken en op een bakkerij. Maar de politie ziet niet meteen een verband met deze overval in Hofstade. De overvallen in Vilvoorde waren telkens het werk van één dader, terwijl er hier twee waren. 

Meest gelezen