Fietsbult.wordpress.com

Verdubbeling fietsenstallingen aan station Gent-Dampoort: “Er komen ruime comfortabele plaatsen die overdekt zullen zijn”

De NMBS gaat de fietsenstallingen aan het station Gent-Dampoort verdubbelen en overdekken, dat schrijft De Gentenaar. De NMBS doet dat omdat het fietsgebruik is toegenomen. Nog voor de zomer willen ze starten met de uitbreiding én beveiliging. De stallingen aan de voorkant van het station verdwijnen wel. 

Vorige week kreeg de NMBS een bouwvergunning om de fietsenstallingen aan het station in Dampoort te vernieuwen. Het station telt nu 2.000 fietsenstallingen, die willen ze verhogen tot 4.000. "De uitbreiding is nodig omdat het aantal fietsers er de voorbije jaren fors is gestegen, en zeker het voorbije jaar", zegt NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman. 

De uitbreiding is nodig omdat het aantal fietsers er de voorbije jaren fors is gestegen
Dimitri Temmerman, NMBS-woordvoerder

De fietsenstallingen zullen ook breder zijn dan nu, zodat er bijvoorbeeld ook bakfietsen geparkeerd kunnen worden. De afgedekte stallingen moeten het gemakkelijker maken voor fietsers. “Als het regent kan je je fiets daar achterlaten, zonder dat die in de regen staat. We willen dat de overstap naar de trein zo makkelijk mogelijk is voor de fietsers”, vertelt Temmerman. Naast de stalling worden ook de roltrap en de lift in het station vernieuwd.

Deel van de stallingen voorbehouden voor houders MoBIB-kaart

De NMBS heeft samen met De Lijn en andere openbare vervoersdiensten een chipkaart ontwikkeld waarop de vervoersabonnementen geplaatst kunnen worden: de MoBIB-kaart. Een deel van de fietsenstalling zal worden voorbehouden voor houders van zo'n MoBIB-kaart. "Er gaat ook een zone afgesloten worden die enkel toegankelijk zal zijn met de MOBIB-kaart. Dat is dus een extra service die we aanbieden. Voor de zomer starten we met verbouwen, tegen het einde van het jaar moet het volledig klaar zijn", besluit Temmerman.

kasto80

Meest gelezen