Antoine Kremer / Hans Lucas

BELUISTER - 5 mensen uit uitgaansleven over "Jaar zonder nacht": "Mis het enorm, maar er kwam ook moois in de plaats"

Al meer dan een jaar ligt het nachtleven stil en velen in die sector zijn tijdelijk iets anders gaan doen. Radio 2 Oost-Vlaanderen ging praten met 5 nachtraven over hoe zij dit jaar beleefd hebben. Wat missen ze? Wat hebben ze geleerd? Wat zullen ze doen als het nachtleven weer van start kan gaan? Beluister hier de getuigenissen. 

Het nachtleven ligt helemaal stil en dat heeft een enorm grote impact voor mensen die erin werken. Zij hebben plots een zee van tijd. 

Ik ben met wat andere taxichauffeurs beginnen te koersen tegen de verveling

Taxichauffeur Fouad Oulad Khlie

Fouad Oulad Khlie uit De Pinte van taxi Fowed heeft nog amper klanten. Fouad werkte vroeger in het Gentse uitgaansleven om mensen van en naar feesten te brengen. Nu zit hij vooral noodgedwongen thuis. 

Radio 2

Ook uitbaters van snackbars in de uitgaansbuurten zagen de omzet zo goed al volledig terugvallen. Diëgo Trivier uit Erpe-Mere runt samen met zijn vrouw 't Frituurke in de uitgaansbuurt in Aalst. De zaak bleef eerst nog even open om overdag mensen te bedienen, maar dat bleek al snel niet voldoende op te brengen. 

Ik ben overal gratis gaan optreden in rusthuizen om voor ontspanning te zorgen
Frituuruitbater Diëgo Trivier

Diëgo besloot dan maar om zijn zangcarrière uit te bouwen én hij begon ook aan een inzamelactie voor armen. De hele frituur staat nu vol met spullen. 

Radio 2

Chrissie Vanaelst uit Gent runt samen met haar man evenementenbureau Strange People. Ze steekt niet alleen wilde feestjes in elkaar maar ging ook zelf vaak optreden. Zingen, dansen en veel show verkopen waren de vaste ingrediënten van een werkdag. 

Als dit voorbij is ga ik iedereen, maar echt iedereen, keihard knuffelen

Showvrouw Chrissie Vanaelst

Vanaelst en haar man hebben van de coronacrisis gebruik gemaakt om nieuwe dingen te bedenken. "We zijn echt veel creatiever geworden en dat is fijn!"

De stilte 's nachts is misschien nog het meest opvallend in de vele danscafés en discotheken waar al heel lang niemand meer komt, behalve de uitbaters die af en toe te checken of alles nog wel werkt.

Er staan geen cocktails maar flessen alcoholgel en stapels mondmaskers op de toog

Clubuitbater Steve Boodts

 Steve Boodts verwelkomt normaal gezien elk weekend fuifnummers uit heel Vlaanderen in zijn exlusieve Club Exo. Nu hoopt hij vooral dat het snel mooier weer wordt, zodat er misschien buiten op het terras toch wat kan.

Radio 2

Malila Zimba gaat nu overdag hier en daar poetsen maar mist de Gentse Vooruit waar ze het toiletteam leidt. Ze zorgt er voor propere wc's op allerlei feesten tot in de vroege uurtjes. Nu is ze vooral bezig geweest met haar kinderen. 

Ik hou mijn hart vast voor de fuiven als het weer mag want dat gaat niet proper zijn

Toiletmadam Malila Zimba

Malila heeft vooral veel zin om er terug in te vliegen omdat ze nu erg weinig mensen ziet, behalve haar 2 zonen waar ze een veel betere band mee heeft gekregen tijdens de coronacrisis.

kasto80

Meest gelezen