AFP or licensors

Arrestaties en rellen bij anti-coronabetoging in Den Haag

Een nieuwe betoging tegen de Nederlandse coronamaatregelen in Den Haag is uitgemond in rellen. De politie moest uiteindelijk paarden en het waterkanon inzetten om het Malieveld te ontruimen. Er zijn tientallen mensen opgepakt.

Vanmiddag was er opnieuw een betoging tegen de coronamaatregelen in de Nederlandse stad. In de namiddag riep de politie de demonstranten op om het Malieveld te ontruimen, omdat er veel meer dan de toegestane 200 betogers waren en ze onvoldoende afstand hielden.

Toen een kwartier later de betogers niet vertrokken, ging de oproerpolitie over tot verschillende charges. Daarbij werden politiemensen te paard ingezet en het waterkanon. Heel wat demonstranten trokken zich weinig aan van het waterkanon en haalden paraplu's boven. Tegen 16 uur dropen ze langzaam maar zeker af.

Tijdens de manifestatie werd ook een waarschuwingsschot gelost door een politieagent. Dat gebeurde toen een hondengeleider belaagd werd door demonstranten tijdens een charge. Zijn hond werd geschopt en zelf werd hij belaagd door een vechthond. Daarop werd het waarschuwingsschot gelost.

Nadat het Malieveld ontruimd was bleef een harde kern van betogers de politie uitdagen en bekogelen met vuurwerk. Intussen is de rust teruggekeerd. Volgens de politie zijn enkele tientallen mensen opgepakt. Er is de laatste tijd erg vaak gedemonstreerd tegen de coronamaatregelen in Nederland. Vandaag waren bijvoorbeeld ook acties in Amsterdam, die zijn wel vreedzamer verlopen.

Bekijk de reportage uit "Het journaal" en lees eronder voort:

Videospeler inladen...

Meest gelezen