Politie Kortrijk schrijft 65 boetes uit tijdens samenkomst van liefhebbers gepimpte auto's

In Kortrijk heeft de politie gisteren 65 boetes uitgeschreven naar aanleiding van een samenkomst van liefhebbers van gepimpte auto's. De jongste weken hadden ze van de parkeerterreinen bij Kinepolis en Kortrijk XPO hun trefpunt gemaakt om elkaars auto's te bekijken en er ook te racen. Ze waren er met te veel en ze droegen geen mondmasker en dat is allemaal tegen de coronarichtlijnen, zegt de politie. 

Auto's tunen betekent hen een stoerder en opvallender uiterlijk geven, met andere kleuren, maar ook met bijkomende onderdelen. Op zich is er niets mis met die passie, maar in coronatijd vormt het een risico op besmetting, als de autoliefhebbers met te veel samen staan en geen mondmasker dragen. Het was niet alleen kijken in Kortrijk, maar ook racen. De politie wist via de sociale media dat er weer zo'n samenkomst gepland was en heeft zaterdag dus ingegrepen, zegt woordvoerder Thomas Detavernier: 

"'t Was heel zeker nodig. De mensen stonden te dicht bij elkaar, waren ook met te veel en droegen ook geen mondmaskers. Het is al een maand aan een stuk dat dergelijke samenscholingen plaatsvinden daar op die parkings. Afgelopen zaterdag was het wel grootschaliger, vandaar dat we die gerichte actie met onze politiediensten hebben gedaan en de plaats ook de komende weken extra in de gaten zullen houden."

's Avonds opnieuw

Gisterenavond was er een tweede, kleinere samenscholing en kwam de politie opnieuw langs. Van één autobestuurder is het rijbewijs ingetrokken voor rijden onder invloed van drugs. Ook in Roeselare is al een bijeenkomst van autotuners stilgelegd.

Meest gelezen