Videospeler inladen...

Jonge ondernemers Robbe en Hanna waagden de sprong in volle lockdown: "Rijk worden we niet, maar zo komen we erin"

De coronacrisis joeg een schokgolf door de economie en toch hebben sommige ondernemers de sprong gewaagd. Zo begon Robbe met zijn droomrestaurant in volle lockdown en werd Hanna plots professioneel kaarsenmaakster. Ze vertelden in "De zevende dag" waarom ze zich door een lockdown niet laten tegenhouden. "Ik verveelde mij kapot en mijn vrienden zeiden mij, Hanna, doe toch eens iets!" 

Sportdiëtist Robbe Vandenhoucke droomde al langer van een gezond fastfood restaurant naast zijn personaltrainingstudio in Gent. Hij wilde niet langer wachten en opende zijn zaak op een moment dat restaurants enkel afhaalmaaltijden kunnen verkopen: "We gaan van deze periode niet rijk worden, maar het is goed om er zo een beetje in te komen." 

"In een normale wereld had ik misschien sneller een job gehad, maar door de vertraging van corona kon ik nadenken over wat ik echt wilde doen", zegt Hanna De Coninck die ook in Gent woont. Ze werd net voor de lockdown ontslagen en de zoektocht naar een nieuwe job verliep moeizaam. Door de verveling ontdekte ze de kunst van het kaarsenmaken. Haar kaarsen, die "te mooi zijn om te branden", gaan vlot over de toonbank en ze kan de vraag nog amper bijhouden.

Bekijk hier de reportage uit "De zevende dag": 

Videospeler inladen...

Meest gelezen