Kapper in Haren die regenboogvlag uithangt, krijgt kassei door vitrine: "Onwaarschijnlijk dat zo'n haat bestaat"

Kapper Danny Stroobants in Haren heeft een kassei door zijn vitrine gekregen. Toeval of niet: na de moord in Beveren had hij een regenboogvlag uitgehangen. Zelf gaat hij uit van homohaat. "Onwaarschijnlijk dat zo'n haat bestaat", zegt hij.

Kapsalon New Danny’s in Haren is gisteravond het mikpunt geweest van vandalisme. Daarbij is een dikke kassei door het uitstalraam gegooid. “Meer dan waarschijnlijk omdat ik mijn regenboogvlag had uitgehangen”, denkt kapper Danny Stroobants. 

Hij is zelf homoseksueel en heeft al jaren een vriend. "Na de moord in Beveren twijfelde ik dan ook niet om dit weekend de regenboogvlag uit te hangen aan mijn kapsalon. Maar zaterdagavond  kwam een klant bij me thuis aanbellen om me te zeggen dat mijn vitrine stuk was.”

Ik heb aangifte gedaan bij de politie. En uit protest heb ik er nog een tweede vlag boven gehangen. 

Kapper Danny uit Haren

De kapper ging meteen kijken en zag dat er inderdaad een dikke kassei door het uitstalraam was gekeild. “Uiteraard heeft niemand het zien gebeuren”, betreurt Stroobants. “Voorlopig heb ik het gat gedicht met een kartonnen plaat. Onverdraagzaamheid en homohaat komen nu wel heel dichtbij, zelfs in het kleine Haren bij Brussel-stad. Erg triest, zo veel haat. Maar we blijven volhouden.” 

Meest gelezen