Kettingbotsing door plotse hagelbui op E34 in Vorselaar

Een korte en hevige hagelbui heeft heel wat autobestuurders verrast op de E34 in Vorselaar. In totaal botsten 16 voertuigen er op elkaar. Er vielen 3 lichtgewonden. De snelweg is weer vrijgemaakt.

Volgens de brandweer moet een felle hagelbui de autobestuurders hebben verrast. Daardoor werd het plots glad op de weg. Er belandden enkele auto's in de gracht. Andere voertuigen stonden dwars over de snelweg.  Er vielen drie lichtgewonden.

"In de richting van Antwerpen was er wel wat schade aan sommige voertuigen en moet er getakeld worden", zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. "Het verkeer kon er eerst alleen maar over de pechstrook, later werd één rijstrook vrijgegeven."

"De botsing veroorzaakte geen grote verkeershinder", gaat Bruyninckx voort. "In de andere richting was de schade beperkter en konden de bestuurders hun voertuigen meteen op de pechstrook zetten, waardoor er geen hinder was."

Bekijk hieronder enkele beelden van ter plaatse:

Videospeler inladen...

Meest gelezen