AFP or licensors

Witte mars voor vermoord Frans tienermeisje: "We willen vooral de ouders steunen"

In Frankrijk is vandaag een witte mars gehouden voor een 14-jarig meisje dat door twee klasgenoten gruwelijk om het leven is gebracht. Het meisje werd al een tijdje gepest en die pesterijen zijn ontaard in een moord die heel Frankrijk geschokt heeft.

Zo'n 2.000 mensen zijn in Argenteuil, een voorstad van Parijs, op straat gekomen om de 14-jarige Alisha te gedenken. "Als ouders proberen we ons in de plaats te stellen van de familie", zegt een van de aanwezigen. "Voor ons is het belangrijk dat we hen steunen en het gevoel geven dat ze niet alleen zijn."

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

Levend in de Seine gegooid

Het lichaam van de 14-jarige Alisha werd maandagavond gevonden in de Seine bij Argenteuil. Enkele uren later werden een jongen en een meisje, beiden 15 jaar en klasgenoten van het slachtoffer, opgepakt door de politie.

Het lichaam van het slachtoffer was erg toegetakeld. Ze zou door de verdachten zijn meegelokt naar een plek onder een viaduct boven de Seine. Daar zou ze door de jongen zijn geslagen en geschopt. Ze zou nog bij bewustzijn zijn geweest toen de jongen en het meisje haar in de Seine gooiden.

Lees voort onder de foto:

AFP or licensors

Het meisje werd eerder al gepest op school en zou van de verdachten doodsbedreigingen hebben gekregen, vertelt haar moeder. Met de jongen die nu wordt verdacht, had ze een korte relatie gehad. Begin deze maand had hij intieme foto's van haar verspreid op de sociale media. Toen dat aan het licht was gekomen, was hij samen met de mede-verdachte enkele dagen van school gestuurd. Beide verdachten hadden daarna sms'jes uitgewisseld waarin werd gesuggereerd dat ze het slachtoffer iets wilden aandoen. 

Moeder verdachte heeft zoon aangegeven

Het lichaam van het 14-jarige meisje werd gevonden nadat de moeder van de verdachte jongen naar de politie was gestapt. Haar zoon was met bebloede kleren en een verward verhaal thuisgekomen. 

"Ik had nooit gedacht dat ik mijn zoon zou aangeven voor zo een misdaad", zegt de ontstelde moeder. "Ik ben er kapot van voor haar ouders, voor wat dat meisje is aangedaan. Ik ben er ook kapot van voor mijn zoon, want ik weet niet wat er van hem gaat terechtkomen, hij is nog zo jong."

Lees voort onder de foto:

AFP or licensors

De jongen en het meisje riskeren een gevangenisstraf van twintig jaar. Volgens de procureur toonden ze tijdens een eerste verhoor niet meteen berouw. De Franse regering noemt de dood van het meisje "enorm tragisch". "We kunnen niet toestaan dat dit soort geweld alledaags wordt", reageerde een regeringswoordvoerder.

Meest gelezen