Opnieuw meer lessen op de campus van de UHasselt

Studenten aan de UHasselt kunnen weer iets meer naar de les gaan. Door corona wordt het grootste deel van de lessen nu online geven, maar 10 procent van de lessen mocht op de universiteit zelf plaatsvinden. Vandaag wordt dat aantal opgetrokken naar 20 procent. 

Voor sommige studenten is het van oktober geleden dat ze nog naar de universiteit kwamen. “Ik heb zelfs even moeten kijken op Google Maps hoe ik moest rijden”, vertelt een studente wiskunde. Sofie zegt dan weer dat ze vanmorgen nerveus was, alsof het de eerste schooldag was. 

De meeste studenten zijn blij dat ze een echte professor voor zich hebben staan. “Online verlies je snel je aandacht, maar hier moet je wel volgen, de prof houdt je in het oog”. Ook het contact met de andere studenten is welkom. Ook al zijn de groepjes beperkt.

Online heb je geen idee of de studenten mee zijn met de leerstof

Professor wiskunde aan de UHasselt Fred Vermolen

Fred Vermolen, professor wiskunde is blij dat hij weer in de aula staat. "Normaal gezien geef ik deze les aan 250 studenten. Maar zoveel mogen er niet samen in de aula, daarom geef ik les aan verschillende kleine groepjes." En zo geeft professor Vermolen dezelfde les vandaag 7 keer. "Ik denk dat ik er vannacht over ga dromen", lacht hij.

Los daarvan is Vermolen tevreden met de versoepeling. “Online heb je geen idee of de studenten kunnen volgen. Je zit tegen een scherm te praten en ziet niemand. Je gaat maar door. Nu kan ik zien of ze mee zijn met de stof. Als ze me bedenkelijk aankijken, ga ik een stapje terug."

(Lees verder onder de foto)

Professor wiskunde Fred Vermolen

Stapje voor stapje

Ook rector Bernard Vanheusden benadrukt dat fysiek les volgen op de campus belangrijk is. “De studenten voelen dat gemis en we willen in de toekomst weer meer les geven op de universiteit zelf. Maar het moet heel voorzichtig gebeuren”, zegt hij. “We zijn een van de strengste universiteiten en we gaan de versoepelingen echt stapje voor stapje aanpakken.”

Meest gelezen